...
Реєструйся

Суміснику, який перебуває у відряджені, відпустка за свій рахунок не надається


Мінсоцполітики у листі № 146/13/133-13 нагадало, що відповідно до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон на час відрядження особи, яка працює за сумісництвом, середній заробіток зберігається на тому підприємстві, що його відрядило. Тобто за дні перебування працівника у відрядженні з основного місця роботи оплата за місцем роботи за сумісництвом не проводиться.

Чинним законодавством не передбачено надання працівникові відпустки без збереження заробітної плати на роботі за сумісництвом у разі, коли за основним місцем роботи він перебуває у відрядженні.

На думку Мінсоцполітики, на підставі довідки з місця роботи працівника за основним місцем роботи або копії наказу (розпорядження) про направлення працівника у відрядження на роботі за сумісництвом в табелі обліку робочого часу можна зробити відмітку «Інші причини неявок (“I”)».

Ведення табельного обліку робочого часу на підприємствах регламентується наказом Держкомстату від 05.12.2008 N 489 «Про затвердження типових форм первинної облікової документації зі статистики праці», яким затверджено форми первинної облікової документації з обліку особового складу та використання робочого часу з короткими поясненнями до них.