...
Реєструйся

Цифровізуємо військово-лікарську комісію: учасники процесу можуть обмінюватися документами онлайн


Відтепер медичні заклади можуть обмінюватися документами з військовими частинами й територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки через систему електронного документообігу. Це значно спростить та пришвидшить процес проходження військово-лікарської комісії для захисниць і захисників.

 

Спрощено процедуру ВЛК для військовослужбовців

Мінцифри разом з Міноборони, МОЗ та громадськими організаціями розробило зміни до законодавства, які дали змогу спростити процес ВЛК для військовослужбовців. Раніше бійці навіть з важкими пораненнями змушені були годинами стояти в чергах, збирати десятки документів і їздити в різні міста України, щоб пройти військово-лікарську комісію. Наприклад, після рішення ВЛК військовим потрібно було особисто возити документи про відпустку або непридатність за станом здоровʼя до військової частини.

 

Читайте також: ДКХП. Випуск 78 «Охорона здоров’я»: нова редакція

Тепер заклад охорони здоров’я зможе самостійно направити туди документи онлайн. А після опрацювання військова частина надішле їх безпосередньо до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі — ТЦК та СП). Бійцю залишиться лише з’явитися в ТЦК та СП за місцем проживання або відпустки.

 

Які документи доступні онлайн

Електронну систему документообігу вже розгорнуто в більшості військових частин, територіальних центрів комплектування, військових госпіталів і цивільних закладів охорони здоров’я, де захисники проходять ВЛК. Тож вони зможуть отримати онлайн:

  • довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва);
  • постанову ВЛК про потребу у відпустці для лікування;
  • постанову ВЛК про непридатність до військової служби;
  • інформування про військовослужбовців на стаціонарному лікуванні.

Крім того, можна отримати додаткові документи, необхідні для висновку ВЛК з військової частини. Для цього достатньо лише відправити електронний запит до електронної системи.

Якщо вам відмовляють у наданні послуги або установа, до якої звернулися, не має системи електронного документообігу, звертайтеся на гарячу лінію МОЗ — 0 800 60 20 19 або Міноборони — 0 800 500 442.

 

Читайте також: Які документи підтверджують факт неможливості виконання працівником роботи за станом здоров’я?

Нагадаємо, у серпні Уряд затвердив Порядку здійснення в особливий період обміну медичними та іншими документами військовослужбовців між закладами охорони здоров’я державної та комунальної власності, державними установами Національної академії медичних наук, в яких військовослужбовці перебували (перебувають) на лікуванні, військовими частинами і територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки постановою від 23 серпня 2023 року № 901.

Міністерство цифрової трансформації України

Експрес-курс «Соціальне страхування по тимчасовій непрацездатності»
0 (800) 219-977 • podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Урядовий портал

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...