...
Реєструйся

Цифровізуємо військово-лікарську комісію: учасники процесу можуть обмінюватися документами онлайн


Відтепер медичні заклади можуть обмінюватися документами з військовими частинами й територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки через систему електронного документообігу. Це значно спростить та пришвидшить процес проходження військово-лікарської комісії для захисниць і захисників.

 

Спрощено процедуру ВЛК для військовослужбовців

Мінцифри разом з Міноборони, МОЗ та громадськими організаціями розробило зміни до законодавства, які дали змогу спростити процес ВЛК для військовослужбовців. Раніше бійці навіть з важкими пораненнями змушені були годинами стояти в чергах, збирати десятки документів і їздити в різні міста України, щоб пройти військово-лікарську комісію. Наприклад, після рішення ВЛК військовим потрібно було особисто возити документи про відпустку або непридатність за станом здоровʼя до військової частини.

 

Читайте також: ДКХП. Випуск 78 «Охорона здоров’я»: нова редакція

Тепер заклад охорони здоров’я зможе самостійно направити туди документи онлайн. А після опрацювання військова частина надішле їх безпосередньо до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі — ТЦК та СП). Бійцю залишиться лише з’явитися в ТЦК та СП за місцем проживання або відпустки.

 

Які документи доступні онлайн

Електронну систему документообігу вже розгорнуто в більшості військових частин, територіальних центрів комплектування, військових госпіталів і цивільних закладів охорони здоров’я, де захисники проходять ВЛК. Тож вони зможуть отримати онлайн:

  • довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва);
  • постанову ВЛК про потребу у відпустці для лікування;
  • постанову ВЛК про непридатність до військової служби;
  • інформування про військовослужбовців на стаціонарному лікуванні.

Крім того, можна отримати додаткові документи, необхідні для висновку ВЛК з військової частини. Для цього достатньо лише відправити електронний запит до електронної системи.

Якщо вам відмовляють у наданні послуги або установа, до якої звернулися, не має системи електронного документообігу, звертайтеся на гарячу лінію МОЗ — 0 800 60 20 19 або Міноборони — 0 800 500 442.

 

Читайте також: Які документи підтверджують факт неможливості виконання працівником роботи за станом здоров’я?

Нагадаємо, у серпні Уряд затвердив Порядку здійснення в особливий період обміну медичними та іншими документами військовослужбовців між закладами охорони здоров’я державної та комунальної власності, державними установами Національної академії медичних наук, в яких військовослужбовці перебували (перебувають) на лікуванні, військовими частинами і територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки постановою від 23 серпня 2023 року № 901.

Міністерство цифрової трансформації України

Експрес-курс «Соціальне страхування по тимчасовій непрацездатності»
0 (800) 219-977 • podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Урядовий портал

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Матеріали до теми


Впровадження лікарської резидентури за вузькопрофільними лікарськими спеціальностями
Міністерство охорони здоров’я вперше за історію української медичної освіти запроваджує лікарську резидентуру. Це — етап післядипломної медичної освіти, який триває ...
У «Резерв+» протягом кількох місяців з’являться нові послуги
Міноборони додає у «Резерв+» зворотний зв’язок для того, щоб люди пріоритезували, який подальший функціонал потрібно запускати у застосунку Мобільний застосунок ...
Затверджено критерії бронювання працівників підприємств, критично важливих для ЗСУ
Наказом Міністерства оборони України від 10 липня 2024 року № 463 затверджено Критерії визначення підприємств, установ, організацій, а також юридичних осіб приватного ...