...
Реєструйся

Творча відпустка: умови, тривалість, порядок надання


Статтею 16 Закону України «Про відпустки» від 15 листопада 1996 року № 504/96 (далі — Закон № 504) передбачено надання працівникам творчої відпустки для закінчення дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня кандидата або доктора наук, для написання підручника, а також монографії, довідника тощо (далі — наукова праця) та в інших випадках,визначених законодавством.Умови, тривалість, порядок надання та оплати творчих відпусток затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 19 січня 1998 року № 45.

Творчі відпустки не підлягають поділу на частини, перенесенню на інший період, продовженню на святкові та неробочі дні і компенсації.

Творча відпустка для закінчення дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук тривалістю до 3 місяців та на здобуття наукового ступеня доктора наук — до 6 місяців надається працівникові, який успішно поєднує основну діяльність із науковою роботою.

Творча відпустка не надається для закінчення дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата або доктора наук особам, які закінчили відповідно аспірантуру чи докторантуру,а також здобувачеві одного й того ж наукового ступеня повторно.

Творча відпустка для написання підручника чи наукової праці тривалістю до 3 місяців надається працівникові, який успішно поєднує основну діяльність із творчою роботою. На час творчих відпусток за працівниками зберігається місце роботи (посада) та заробітна плата.

Докладніше про види відпусток, їх тривалість, порядок та особливості надання читайте на сторінках спецвипуску від журналу «КАДРОВИК.UA» — «Відпустки та стаж роботи: особливості надання».