...
Реєструйся

У Кабміні назвали заплановану максимальну межу премій держслужбовців


Повне реформування оплати праці держслужбовців відбудеться до 2024 року

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов заявляє, що концепт реформування системи оплати праці державних службовців передбачає, що оклад становитиме 70–80 % заробітної плати, а варіативна частина — 20–30 %.

«Ми хочемо, щоб близько 70 %, максимум 80 % коштів, які держслужбовець де-факто отримував на руки, це було тіло його посадового окладу, а варіативна частина в межах 20–30 %, щоб вона покривалася різними KPI», — сказав Немчінов. За його словами, в Національному агентстві державної служби розроблено концепт, який передбачає перший пілот в поточному році (секретаріат Кабміну), три пілотних міністерства і, можливо, НАДС з наступного року, а далі поступовий перехід до 2024 року до повного реформування системи оплати праці.

О. Немчінов підкреслив, що в зазначеному контексті питання преміювання в невеликій частині доходу держслужбовця, а не 400% до окладу, є наскрізним.

«Тому що зараз премія — це не преміювання у класичному розумінні, це фактично як даність до маленького посадового окладу», — констатував міністр.

 

Матеріали до теми