...
Реєструйся

У ПФУ пояснили, кому з 1 липня перерахують пенсії


З 1 липня перерахунок пенсій у зв’язку із збільшенням соціальних стандартів відбудеться для трьох категорій осіб. Про це повідомила заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашкою, інформує прес-служба ПФУ.

Так, Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» з 1 липня цього року передбачено зміну прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, лише на 62 гривні (1435 гривень).

«Саме через це категорій осіб, яким такий перерахунок буде проведено з липня, лише три: донори, ті, в кого немає достатнього стажу, а також невелика кількість громадян, у кого обчислена пенсія перевищує 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб. Це трохи більше 800 тисяч пенсіонерів», — повідомила Ірина Ковпашко.

Наступний перерахунок пенсій у зв’язку зі змінами соціальних стандартів, який охопить близько 10 млн. пенсіонерів, очікується з 1 грудня поточного року. Відтак, будуть перераховані надбавки, підвищення, мінімальні пенсійні виплати особам з повним стажем, надбавки за понаднормовий стаж.

Нагадаємо, з 1 липня 2018 року встановлюються нові розміри прожиткового мінімуму на одну особу у розрахунку 1777 гривень на місяць.

Джерело: www.ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Особа, якій не вистачає до страхового стажу декількох місяців, може його «докупити»
Особа, якій не вистачає до страхового стажу декількох місяців, може укласти договір про добровільну участь, яким передбачена одноразова сплата єдиного ...
Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...