...
Реєструйся

У січні стартує обговорення проєкту нового КЗпП


Міністерство економіки підготувало проєкт нового Кодексу законів про працю. У січні стартує обговорення його з усіма зацікавленими сторонами. Про це повідомила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко. За її словами, оновлення трудового законодавства — це реформа, якої український ринок праці чекав роками. 

«Ринок праці в Україні досі функціонує за Кодексом законів про працю 1971 року. Попри численні зміни, цей документ більше не відповідає вимогам часу та гальмує розвиток економіки. Повномасштабна війна тільки дужче підсвітила всі недоліки, архаїчні та часто шкідливі радянські норми, яким понад пів століття. У новому законодавстві про працю ми діджиталізуємо збір інформації про працівника. Більше не потрібні будуть паперові трудові книжки. Боротимемось із мобінгом та чимало іншого. Наша мета — створити умови, аби ті, хто хоче працювати, могли це робити без перешкод», — зазначила Юлія Свириденко.

Також у 2024 році Міністерство економіки планує реформувати підходи до державного замовлення, що допоможе протидіяти структурному безробіттю. Це такий вид кадрового дефіциту, коли безробітних багато, але водночас ринок праці потребує зовсім інших фахівців. Щоб розв’язати цю проблему, держзамовлення у закладах вищої освіти буде зведено до мінімуму. Натомість в українців з’явиться можливість отримати грант та отримати бажану професію.

 

Читайте також: Чи може здобувач вищої освіти бути зарахованим на штатну посаду

Джерело: Мінекономіки

Кадрова система «КАДРИ.UA»

Матеріали до теми


Які документи слід узяти в ТЦК для отримання броні та відстрочки
Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-IX »Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової ...
Рада проголосувала за Закон про страховий стаж осіб, які працювали за кордоном
Верховна Рада України 25 квітня 2024 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання ...