...
Реєструйся

У центрі зайнятості розповіли про незвичні вакансії


Непотрібних фахівців та професій не існує! Існують дещо незвичні, нетипові, рідкісні й дуже цікаві професії. Саме про такі хочемо розказати.

Щоденно «Єдиний портал вакансій», який був створений спільними зусиллями Мінекономіки, Державної служби зайнятості та провідними сайтами з пошуку роботи пропонує близько 200 тисяч вакансій.

 

Звичні та незвичні професії 

Більше 40 тисяч з них – вакансії з бази даних Державної служби зайнятості. Здебільшого це звичні та традиційні для українців професії: продавець, бухгалтер, кухар, вчитель, лікар, вантажник, водій, електрик. Але серед них трапляються й пропозиції більш рідкісні.

Це, зокрема, позиції метеоролога, гончара, купажника чаю, жокея, складальника годинників, відмітчика термометрів.

З творчих вирізняються такі професії, як: ведучий дискотеки, репетитор з вокалу, художник-бутафор, реставратор пам’яток архітектури, дизайнер пакування тощо.

Залучення працівників до роботи у вихідний день у період воєнного стану — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

 

Історія з практики

Знаходити таких фахівців на потребу роботодавців не завжди просто, але завжди цікаво. Це постійний виклик для фахівців служби. Наприклад, одну з таких нетипових вакансій вдалося працевлаштувати фахівцям Львівської обласної служби зайнятості, а саме гідрогеолога від ТОВ «Трускавецькі мінеральні води». Рекрутер служби зайнятості опрацювала базу резюме та зупинилася на кандидатурі однієї з жінок, адже вона мала досвід роботи геолога у нафтовидобувній промисловості. Під час співбесіди претендентка переконала керівника підприємства у власному професіоналізмі та здатності швидко навчатися. Результатом стало запрошення пані М. на роботу. І таких історій дуже багато.

Вимоги до оголошення про вакансію та законні підстави для відмови у прийнятті на роботу: актуальні запитання — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Зауважимо, що вакансії, з якими фахівці служби починають працювати, проходять ретельну перевірку на предмет відповідності їх змісту вимогам чинного законодавства. Якщо в тексті пропозиції стають помітними ознаки дискримінації за віком, статтю, расою та іншими ознаками і переконаннями, вони повертаються на доопрацювання.

Подати вакансію або резюме можна самостійно через особистий кабінет. Інструкцію зі створення кабінету можна переглянути тут.

Чи є офіційний перелік об’єктивних причин (підстав) для відмови кандидатам (згідно із законодавством) у прийнятті на роботу? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Джерело: Державний центр зайнятості

Передплата

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...