...
Реєструйся

У Верховній Раді зареєстровані урядові законопроекти щодо реформування пенсійної системи


У Верховній Раді України зареєстровані внесені Кабінетом Міністрів України законопроекти щодо докорінної зміни принципів функціонування системи пенсійного забезпечення:

— проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій (реєстр. № 2767);

— проект Закону про внесення змін до статті 588 Митного кодексу України щодо призначення пенсій посадовим особам органів доходів і зборів за єдиними принципами (реєстр. № 2768);

— проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо призначення пенсій посадовим особам контролюючих органів за єдиними принципами (реєстр. № 2769);

— проект Закону про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу України щодо сплати страхових внесків до накопичувальної професійної пенсійної програми (реєстр. № 2770).

29 квітня на засіданні Уряду відповідний пакет законопроектів був представлений Міністром соціальної політики України Павлом Розенком. Ініціативи розроблені фахівцями Мінсоцполітики за підсумками консультацій з громадськими партнерами, українськими і закордонними експертами.

«Настав час для дуже важливої, хоч і непопулярної, реформи пенсійного забезпечення», – заявив очільник Міністерства, виступаючи на засіданні Кабінету Міністрів України.

«Ми будуємо нову систему пенсійного забезпечення українців, за якої пенсії будуть фінансуватися з трьох джерел – солідарного, накопичувального і недержавного рівнів», – назвав основний принцип пенсійної реформи Павло Розенко.

Прес-служба Міністерства соціальної політики