...
Реєструйся

«Убивця професій» VS секретарі й редактори


Українцям можуть розблокувати нейромережу, яка пише тексти. Чому її називають «убивцею професій»?

До авторів сервісу ChatGPT, який може генерувати тексти за заданими параметрами, звернувся Міністр цифрової трансформації з проханням розблокувати його для українців. Про це міністр Михайло Федоров повідомив у своєму телеграм-каналі.

Йдеться про ChatGPT — один з проєктів напрямку розвитку штучного інтелекту, розроблений компанією OpenAI.

За запитом програма може генерувати тексти, код, підтримувати бесіду тощо. Чатбот запустили в листопаді 2022 року, він безплатний для широкого загалу й за цей час устиг набрати понад мільйон користувачів.

Україна в санкційних списках

Але українці, які намагалися спробувати його можливості, стикнулися з проблемою — сервіси OpenAI недоступні для України. Виявляється, Україна з незрозумілих причин потрапила до санкційного списку компанії, в якому також присутні росія й білорусь.

Днями команда dev.ua вирішила використати бот для написання тексту на актуальну тему. Запит був про міністра Михайла Федорова, «Армію дронів», United24 та війну з росією. Нейромережа запропонувала три варіанти тексту, який потребував певних граматичних правок. Після цієї публікації Михайло Федоров повідомив, що до компанії OpenAI звернулися із проханням розблокувати українцям цей сервіс.

До слова, нейромережу в суспільстві сприйняли неоднозначно. В США переймаються, що бот, який відповідає на запитання, як людина, може, зокрема:

  • зруйнувати освітню систему Сполучених Штатів;
  • позбавити мільйони людей роботи;
  • стерти межу між текстами, які написали людина та програма.

У приціл штучного інтелекту потрапили професії, повʼязані з текстами. Чат-бот може миттєво згенерувати контент для соцмереж компанії чи бренду. До того ж він може не просто змістовно відповідати на запитання користувачів, а й виконувати певні завдання.

Нейромережа здатна генерувати тексти різного стилю, наприклад, скласти корпоративний лист, написати есе чи підготувати змістовний пост для соціальних сторінок.

Джерело: Волинська служба новин


Індивідуальна кадрова онлайн консультація з експертом особисто (ZOOM, VIBER, SKYPE)

Експерти-юристи проєкту «КАДРОВИК.UA» надають індивідуальні онлайн-консультації з трудового законодавства у робочий час:
з 9:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю.

Працюємо в умовах війни та допомагаємо кадровикам і роботодавцям будь-яких підприємств України.

0 (800) 219-977, (095) 694-01-07 • podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...