...
Реєструйся

Українці від умов праці гинуть частіше, ніж від війни – ФПУ


З 2000 року від поганих умов праці на роботі українців загинуло більше, ніж громадян Радянського союзу за 10 років війни в Афганістані. Відповідну заяву зробив заступник голови Федерації профспілок України Сергій Українець на круглому столі, повідомляє УНН.

«Дуже велика кількість працівників у економічно активному віці, в репродуктивному віці, професійно підготовлених працівників вибувають з трудового обороту. Уявіть собі, що 12 тисяч інвалідів праці кожного року. Минулого року – це 12,5 тисяч, з них 5,5 тисяч – це люди, які отримують професійні захворювання. За період з 2000 року, про це ми говорили на національній раді, загинула 21 тисяча працівників», – заявив С. Українець.

За словами експерта, погані умови праці завдають дуже великих збитків державі.

«Ми порівнювали, якщо взяти війну Радянського союзу в Афганістані, то за 10 років весь СРСР, не тільки Україна, втратили 15 тисяч бійців, а ми тут втратили одною Україною 21 тисячу. Це втрати воюючої країни, щось із цим треба робити. Це величезні збитки державі. Спеціалісти-медики скажуть, що, на жаль, зараз не так, як в Радянському союзі, коли інваліда виявляли на ранніх стадіях – його виліковували і повертали до професійної роботи. Зараз 90% виявлених професійних захворювань – це вже інвалідність», – констатував С. Українець.