...
Реєструйся

Українцям, які підлягають мобілізації, заборонено працювати охоронниками


З 21 червня в Україні ввели нове обмеження, згідно з яким люди призовного віку не можуть займатися охоронною діяльністю.

Так, набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2023 року № 341 «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження охоронної діяльності». Згідно із цією постановою, до Ліцензійних умов провадження охоронної діяльності, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18 листопада 2015 року № 960, внесено зміни, відповідно до яких охоронною діяльністю в Україні зможуть займатися винятково особи, які перебувають у військовому резерві та мають відстрочку від призову або не підлягають призову за мобілізацією.

Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку
Формат (розмір): 210×297 мм • Обсяг: 60 с.

Тобто ключовою зміною стали вимоги до персоналу охоронників, що стосуються документів, які необхідно надавати для отримання ліцензії на здійснення охоронної діяльності, а саме:

  • документ, що підтверджує проходження кандидатом служби у військовому резерві та перебування у військовому оперативному резерві територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військової частини), зазначені у військовому квитку, контракті, довідці з територіального центру комплектування та соціальної підтримки (додається копія відповідного документа), крім осіб, які не підлягають призову під час мобілізації;
  • копію військового квитка, контракту або довідку, що підтверджує право на відстрочку від призову на строкову військову службу. Або довідку про те, що особа за станом здоров’я не може бути призвана на військову службу.

 

У разі, якщо такі документи не буде надано, здобувачам буде відмовлено у видачі ліцензії.

Водночас на чинних ліцензіатів охоронної діяльності такі вимоги не поширюється, але під час прийняття нових працівників ліцензіат зобов’язаний отримати від них зазначені відомості.

Послуги з військового обліку • Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ
Для довідок: 0 (800) 219-977

Джерело: СОЦПОРТАЛ

Передплата

Матеріали до теми


Рада проголосувала за Закон про страховий стаж осіб, які працювали за кордоном
Верховна Рада України 25 квітня 2024 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання ...