...
Реєструйся

Уносимо запис до трудової книжки про атестацію робочого місця


Якщо працівник має право на пенсію за віком на пільгових умовах, запис у трудовій книжці роблять на підставі наказу, виданого за результатами атестації робочих місць.

Вимогу щодо внесення до трудової книжки запису про атестацію робочого місця містить п. 2.14 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 р. № 58 (далі — Інструкція № 58).

Інструкція № 58 передбачає внесення запису про атестацію робочого місця лише тим працівникам, які мають право на пенсію на пільгових умовах за Списками № 1 і № 2. Працівникам, яким підтверджено право на пільги та компенсації за Списками виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.1997 р. № 1290, та Переліком виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими умовами праці, робота в яких дає право на скорочену тривалість робочого тижня, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.02.2001 р. № 163, жодних додаткових записів до трудової книжки не вноситься.

У записі необхідно точно відтворити повне найменування Списку № 1 або № 2. Показники зі Списку обов’язково мають бути підтверджені в Карті умов праці, складеній для відповідного робочого місця за результатами атестації.

Якщо працівника прийнято на роботу після проведення атестації робочих місць та видання Наказу про затвердження переліку, першим до трудової книжки вносять запис про прийняття на роботу, а другим — про підтвердження права на пенсію на пільгових умовах.

Відповідні пояснення надає Управління Держпраці у Чернігівській області.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків