...
Реєструйся

УРЯД ХОЧЕ “ЗАОХОТИТИ” РОБОТОДАВЦІВ ДО ЗАКОННОГО НАЙМУ ПРАЦІВНИКІВ


“Заохочувати” до законного найму працівників будуть місячним попередженням, а згодом й штрафом

Приводом для урядового зібрання стали непоодинокі випадки як порушення прав працівників, так і неможливості перевірити дотримання законодавства, коли інспекторів просто не допускають на підприємства. Так, учасники наради оголосили, що найбільш проблемними галузями виявилися будівництво, торгівля, охоронні послуги та готельно-ресторанний бізнес. Саме там зафіксована найбільша кількість нелегальних і неоформлених належним чином працівників.

Глава Уряду наголосив, що виконання законодавчих норм – це не тільки захист працівника, а й наповнення бюджетів різних рівнів та Пенсійного фонду, дотація якому дорівнює тим асигнуванням, які доводиться витрачати на обслуговування державного боргу. “Ми сьогодні боремося за кожну копійку – і по митниці, і по інших сферах. Так само будемо боротися із сірою зайнятістю”, – додав Володимир Гройсман.

Він запропонував ухвалити вже найближчим часом рішення щодо проведення спільних міжвідомчих перевірок підприємств, опрацювати алгоритм таких перевірок і дати час роботодавцям на виконання всіх законодавчих норм. “Я не прихильник покарання – треба людям пояснити. Будь ласка, оформлюйте працівників. Ми даємо місяць. Але потім на нас не ображайтеся, – сказав Прем’єр-міністр. – Будемо знаходити спільну мову. І вже зараз прошу роботодавців – будь ласка, поважайте своїх робітників. Тоді жодних питань не буде”.

Джерело: ligazakon.net

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми