...
Реєструйся

Уряд ухвалив рішення щодо питань проведення ґендерно-правової експертизи


Постановою Кабінету Міністрів України «Питання проведення гендерно-правової експертизи» від 28 листопада 2018 року № 997 затверджено новий порядок проведення ґендерно-правової експертизи (чинного законодавства, нормативно-правових актів, які підлягають державній реєстрації, проектів нормативно-правових актів) та форми висновків.

Також передбачається запровадження проведення громадської гендерно-правової експертизи проектів нормативно-правових актів. Згідно з прийнятим актом на юридичну службу розробника покладається функція проведення ґендерно-правової експертизи проектів та підготовки висновку; встановлюється взаємодія між Мін’юстом, Мінсоцполітики, Урядовим уповноваженим з питань гендерної політики; вносяться зміни до деяких актів Уряду та визнається таким, що втрачає чинність, постанова Кабінету Міністрів України «Про проведення гендерно-правової експертизи» від 12 квітня 2006 року № 504.

Прийняття постанови дозволить удосконалити механізм проведення ґендерно- правової експертизи та усунути дискримінаційні норми на етапі підготовки нормативно- правових актів та в чинних нормативно-правових актах. Ця постанова набула чинності 1 грудня 2018 року.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації