...
Реєструйся

Уряд затвердить новий Порядок перевірок інспекторами праці


У порядок денний засідання Уряду на 21 серпня 2019 року включили проект постанови КМУ «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю». Доповідач —  Міністр соціальної політики.

Первинна редакція проекту розроблена та оприлюднена Держпраці ще 16 травня 2019 року. Однак на сайті Держпраці вказали, що 8 серпня 2019 року проект було оновлено. Тож, схоже, саме його презентували і, цілком можливо, що й прийняли на Урядовому засіданні.

Нагадаємо: попередню Постанову № 295, якою було затверджено Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, суд скасував із 14 травня 2019 року.

У розробленому Держпраці проекті залишається держконтроль за додержанням законодавства про працю у формі інспекційних відвідувань та невиїзних інспектувань. Маємо й норму, яка передбачає право інспектора праці, зокрема, самостійно і в будь-яку годину доби з урахуванням вимог законодавства про охорону праці проходити до будь-яких виробничих, службових, адміністративних приміщень об’єкта відвідування, де використовують найману працю.

Що ж буде в остаточній версії Порядку контролю за додержанням законодавства про працю,    наразі невідомо. Стежимо за повідомленнями Уряду та Мінсоцполітики разом із Держпраці.
 

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...
Що робити з працівниками, які залишили місце проживання і переїхали в іншу область або за кордон?
Якщо специфіка виконання роботи передбачає можливість її здійснення віддалено, за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, роботодавцю доцільно прийняти рішення про переведення працівника ...
Кейс для кадровика. Відпустка з наступним звільненням у разі закінчення строку трудового договору
Порядок звільнення працівників з роботи і виплати їм компенсації за невикористану відпустку врегульовано Кодекс законів про працю України (далі — ...