...
Реєструйся

Увага! Діють нові вимоги безпеки при використанні працівниками засобів індивідуального захисту


З 15 січня 2019 року діють нові вимоги безпеки при використанні працівниками засобів індивідуального захисту (далі — ЗІЗ) на робочому місці. Вони поширюються на усі підприємства. Не нехтуйте змінами, застосуйте їх на своєму підприємстві!

Наказом Мінсоцполітики від 29.11.2018 № 1804 затверджено Мінімальні вимоги безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці. Документ набрав чинності 15 січня. Водночас втратив чинність наказ Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 24.03.2008 № 53 «Про затвердження Положення про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту».

Зверніть увагу!

Засоби індивідуального захисту використовують лише за призначенням згідно з інструкціями з експлуатації. Вони мають бути чіткими та зрозумілими для працівників. Інструкція з експлуатації засобів індивідуального захисту.

Засоби індивідуального захисту призначені для особистого (індивідуального) користування.

Залежно від умов праці та можливості обслуговування ЗІЗ роботодавець може видавати працівникам два комплекти спецодягу на два строки використання.

Працівникам, які суміщають професії або працюють за сумісництвом, крім ЗІЗ, що видаються їм за основною професією, потрібно додатково видати ЗІЗ для виконання робіт за професією за сумісництвом або при суміщенні з урахуванням строків їх придатності.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації