...
Реєструйся

В Україні пройдуть міжнародні військові навчання — прийнято Закон


Депутати схвалили рішення Президента про допуск в Україну американських і польських військових

17 березня Верховна Рада прийняла Закон «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях» (проект № 2346).

Парламент схвалив рішення Президента про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі в українсько-американських навчаннях «Фіарлес Гардіан — 2015», «Сі Бриз — 2015», «Сейбер Гардіан/Репід Трайдент — 2015», українсько-польських навчаннях авіаційних підрозділів «Безпечне небо — 2015», українсько-польських навчаннях підрозділів військової поліції «Правопорядок — 2015».

Проект розроблений Міноборони з метою врегулювання питання щодо допуску, визначення загальної чисельності збройних сил інших держав, типів і кількості озброєнь, військової техніки, термінів перебування та місць дислокації на період проведення навчань.

Нагадаємо, РНБО затверджено план проведення багатонаціональних навчань за участю ЗСУ на території України, а також про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у навчаннях.

Згідно із Законом про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України, на підставі пропозиції РНБО Президент приймає рішення про допуск підрозділів інших держав на територію України, яке (згідно з Конституцією) підлягає схваленню Верховною Радою.

За матеріалами Юрліги