...
Реєструйся

Важлива інформація від Державної служби зайнятості


З 1 жовтня 2022 року в Україні підвищуються соціальні стандарти (згідно зі статтею 8 Закону України від 2 грудня 2021 року № 1928-IX «Про Державний бюджет України на 2022 рік»). Це вплине й на права зареєстрованих безробітних.

Зокрема, мінімальна заробітна плата зросте в місячному розмірі до 6700 гривень. Тому розмір заробітної плати у вакансіях, а також при залученні до суспільно корисних робіт не може бути нижчим ніж 6700 грн (за умови відпрацювання повного робочого часу).

Водночас максимальний розмір допомоги по безробіттю в період воєнного стану не змінюється і становить 9750 грн, тобто 150 % від мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2022 року.

Новинка! Встигніть зареєструватися на вебінар «Оголошення про вакансію та відмова в прийнятті на роботу». Передплатникам журналу «КАДРОВИК.UA» участь у вебінарі БЕЗКОШТОВНА.

Джерело: Київський міський центр зайнятості

Матеріали до теми


У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...