...
Реєструйся

Важлива інформація від Державної служби зайнятості


З 1 жовтня 2022 року в Україні підвищуються соціальні стандарти (згідно зі статтею 8 Закону України від 2 грудня 2021 року № 1928-IX «Про Державний бюджет України на 2022 рік»). Це вплине й на права зареєстрованих безробітних.

Зокрема, мінімальна заробітна плата зросте в місячному розмірі до 6700 гривень. Тому розмір заробітної плати у вакансіях, а також при залученні до суспільно корисних робіт не може бути нижчим ніж 6700 грн (за умови відпрацювання повного робочого часу).

Водночас максимальний розмір допомоги по безробіттю в період воєнного стану не змінюється і становить 9750 грн, тобто 150 % від мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2022 року.

Новинка! Встигніть зареєструватися на вебінар «Оголошення про вакансію та відмова в прийнятті на роботу». Передплатникам журналу «КАДРОВИК.UA» участь у вебінарі БЕЗКОШТОВНА.

Джерело: Київський міський центр зайнятості

Матеріали до теми


Чи зобов’язаний роботодавець повідомляти Пенсійний фонд про виплату коштів застрахованим особам?
Страхувальник, який по заяві-розрахунку отримав від Пенсійного фонду України кошти для здійснення страхових виплат працівникам, повинен протягом місяця з дня ...
Право працівника на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги
ЗАПИТАННЯ Чи має працівник право на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги?   ВІДПОВІДЬ Так, має. ...
Членські організації ФПУ розробили звернення про захист соціальних прав і гарантій членів профспілок (законопроєкт № 11367)
На заклик Президії ФПУ провести роботу щодо залучення народних депутатів України до підписання законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про ...