...
Реєструйся

Вчителі-переселенці без диплома і трудової книжки будуть працевлаштовані


Мінсоцполітики спільно з Міносвіти погодило дії, які нададуть змогу переселенцям з зони проведення АТО оперативно знайти роботу за місцем їхнього перебування.

Зокрема, мова йде про вчителів загальноосвітніх шкіл та вихователів дошкільних закладів, які не мають можливості надати відповідні документи для оформлення трудових відносин (паспорт, облікова картка платника податків, диплом про освіту, медична книжка тощо).

У разі, якщо такий громадянин не має документів, які підтверджують його стаж, відповідну інформацію надаватимуть органи Пенсійного фонду України, адже в базі даних ПФУ містяться індивідуальні відомості про страховий стаж кожної працюючої особи. Розгляд відповідних звернень переселенців-педагогів ПФУ доручено проводити в оперативному порядку.

Центрам зайнятості рекомендовано оперативно налагодити з місцевими органами управління освітою обмін інформацією в режимі онлайн про наявність актуальних вакансій та претендентів на їх отримання. Аналогічний обмін інформацією здійснюватиметься з координаційними центрами, що допомагають вимушено переселеним громадянам. Відповідні установи надаватимуть дані з приводу вчителів та вихователів з числа переселенців, які бажають знайти роботу.

Місцеві органи управління освітою повинні забезпечити безперешкодний прийом на роботу таких громадян на заявлені вакансії за направленням центрів зайнятості на підставі:

  • індивідуальних відомостей про застраховану особу;
  • документів, що підтверджують її фактичне місце проживання (надаються Державною міграційною службою);
  • документів про повне медичне обстеження;
  • отримання від особи згоди на обробку персональних даних у встановленому законодавством порядку.

Після зарахування педагога-переселенця на відповідну посаду, місцеві органи управління освітою звертатимуться до відповідних навчальних закладів щодо підтвердження вказаних ним відомостей про освіту та кваліфікацію.

Загалом термін проведення процедур щодо отримання документів переселенця та його працевлаштування становитиме до двох місяців. При цьому конкретні строки залежатимуть від ситуації кожної окремої людини.

За інформацією Мінсоцпоілтики