...
Реєструйся

Віце-Прем’єр-міністр України Павло Розенко підписав Європейський кодекс соціального забезпечення


10 листопада 2016 року у рамках робочого візиту до Ради Європи Віце-Прем’єр-міністра України Павла Розенка відбулася зустріч із заступником Генерального секретаря Ради Європи Габріелою Батайні-Драгоні, під час якої Віце-Прем’єр-міністр України підписав Європейський кодекс соціального забезпечення.

У ході бесіди Павло Розенко поінформував співрозмовницю про ситуацію із забезпеченням прав внутрішньо переміщених осіб в Україні, хід реформ в соціальній сфері, зокрема, щодо децентралізації влади.

Підписавши Європейський кодекс соціального забезпечення, Україна, як член Ради Європи, підтвердила рішучість дотримуватися своїх зобов’язань, взятих при вступі до цієї Організації, а саме принципів демократії, верховенства права та захисту прав людини. Європейський кодекс є орієнтиром європейської моделі соціального забезпечення, заснованої на соціальній справедливості.

Підписання Кодексу підтверджує, що Уряд України спрямовує свої зусилля на повну адаптацію національного законодавства у соціальній сфері до європейських стандартів, визначених багатосторонніми міжнародними інструментами Ради Європи, якими є Європейська соціальна хартія (переглянута) та Європейський кодекс соціального забезпечення.

Згідно з положеннями статей Європейського кодексу соціального забезпечення, у разі приєднання держави до них, така держава бере на себе зобов’язання надавати соціальну допомогу, зокрема:

– медичну допомогу захищеним особам у зв’язку із станом здоров’я;
– допомогу захищеним особам по безробіттю та по старості;
– допомогу у разі виробничої травми;
– забезпечення захищеним особам надання допомоги сім’ям із дітьми, а також по вагітності та пологах;
– допомогу по інвалідності та у разі втрати годувальника тощо.

Джерело: www.pfu.gov.ua

Видання для кадровиків