...
Реєструйся

Відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею восьмирічного віку?


У Верховній Раді був зареєстрований законопроект № 4571 від 26 березня 2014 року про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання відпустки по догляду за дитиною.

Пропонується встановити, що трирічна відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею восьмирічного віку може використовуватися повністю або частинами у будь-який час за заявою жінки або особою зазначеною в частині другій статті 18 Закону України «Про відпустки» до досягнення дитиною восьмирічного віку.

Допомога по догляду за дитиною виплачуватиметься в період перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Трирічна відпустка по догляду дитиною до досягнення нею восьмирічного віку використовується частинами, за умови виходу на роботу на повний робочий день.

Термін на який виходить жінка на роботу, не повинен бути менший шести місяців.

Жінка зобов’язана попередити роботодавця про бажання використати чергову частину відпустки по догляду за дитиною не менше ніж за два місяці.

У випадку перериву відпустки по догляду за дитиною та на період виходу на роботу на повний робочий день право на одержання допомоги по догляду за дитиною призупиняється.