...
Реєструйся

Військовозобов’язаним жінкам не можна стати на облік заочно


До оприлюднення Наказу Міністерства оборони України від 11 жовтня 2021 року № 313 (далі — Наказ № 313), яким затвердили Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних, на військовому обліку перебували жінки, які мають фах, споріднений з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 14 жовтня 1994 року № 711 (далі — Постанова №711). Про це повідомляє лист Миколаївського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки від 14 січня 2022 року № 948/8/2/45.

Після видання Наказу № 313, в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки Миколаївської області на військовий облік взято 9 жінок. Для взяття на військовий облік потрібно обов’язково прибути до ТЦК та СП. Тільки працівники територіального центру комплектування, остаточно визначають приналежність до військово-облікової спеціальності за дипломом, або записом у трудовій книжці, або досвідом роботи та КВЕДах фізичної особи підприємця, а також потрібно пройти медичний огляд для встановлення ступеня придатності до військової служби. Тому, на даний час без відвідування територіального центру комплектування та соціальної підтримки стати на військовий облік неможливо.

Джерело: Бухгалтер.UA

Матеріали до теми


Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...