...
Реєструйся

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати лікарняний, звернувшись до будь-якого лікаря первинної медичної допомоги


Медзаклади продовжують оформлювати лікарняні листи під час війни. Про це інформує пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Щоб отримати лікарняний в умовах воєнного стану, потрібно звернутися за медичною допомогою до лікаря, пояснили у МОЗ. Якщо будуть об’єктивні підстави, медик сформує відповідний медичний висновок в електронній системі охорони здоров’я.

Не потрібно окремо звертатися до лікаря первинної медичної допомоги, якщо медичну допомогу надавав лікар вузької спеціалізації, або заключати для цього декларацію із сімейним лікарем. Оформлений лікарем медичний висновок направляється до електронного реєстру листків непрацездатності.

Якщо людина не застрахована, листки непрацездатності в електронному реєстрі не формуються. А документом, який підтверджує факт тимчасової непрацездатності, є медичний висновок, сформований лікарем.

Якщо немає технічної можливості сформувати електронний лікарняний, лікар може відкрити лікарняний у паперовій формі.

Внутрішньо переміщені особи також можуть отримати лікарняний, пояснили у МОЗ.

“Якщо ви змушені були переїхати в інше місце, можете звернутися до будь-якого лікаря первинки і отримати допомогу та за потреби оформити лікарняний лист”, — йдеться у роз’ясненні від МОЗ.

Джерело: МОЗ України

Матеріали до теми


Що робити, якщо працівник, який виїхав за межі території України, по закінченню 90 календарних днів відпустки без збереження зарплати не стає до роботи?
Працівник, який використав 90 календарних днів відпустки на підставі частини 4 статті 12 Закону України від 15 березня 2022 року ...
Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...