...
Реєструйся

Виплату пенсій жителям Донбасу і Криму планують поновити


Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує прийняти за основу законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо права на отримання пенсій окремим категоріям громадян» від 12.07.2017 № 6692 (законопроект № 6692). Законопроектом № 6692 передбачається побудова механізму виплати пенсій мешканцям Донбасу і Криму, в першу чергу тим, хто не мав змоги покинути неконтрольовані українською владою території.

Законопроектом № 6692, зокрема, пропонується скасувати обов’язкове надання паперових документів людьми, які були змушені покинути місце свого проживання через надзвичайні обставини чи порушення прав людини; відмінити обмеження в три роки щодо можливості отримати незатребувану пенсію та визначити особливий порядок отримання пенсій для тих, хто залишився на непідконтрольній території. При цьому, надзвичайними обставинами, згідно з законопроектом № 6692, слід вважати: збройні конфлікти, тимчасову окупацію, повсюдні прояви насильства, порушення прав людини, а також інші надзвичайні ситуації природного чи техногенного характеру.

Законопроектом № 6692 також передбачається, що громадяни України, які проживають на територіях, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, не потрібно буде оформлювати статус внутрішньо переміщеної особи для отримання пенсії. Достатньо лише оформити рахунок в уповноваженому на це банку на підконтрольній території та періодично проходити ідентифікацію.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації