...
Реєструйся

ВИЗНАЧЕНО ОБОВ’ЯЗКИ ПСИХОЛОГА І СОЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА В ШКОЛАХ


Міносвіти врегулювало роботу психологічної служби в системі освіти.

Відповідне Положення про психологічну службу в системі утворення України затверджене наказом від 22 травня 2018 року № 509 і набуде чинності з дня офіційної публікації.

У склад психологічної служби увійдуть практичні психологи, соціальні педагоги учбових закладів міст, районів, ОТГ, керівники (директори), методисти обласних і міських навчально-методичних центрів/кабінетів/лабораторій психологічної служби, працівники психологічної служби департаментів, управлінь, відділів освіти.

Організацією діяльності психологічної служби на усіх рівнях займеться Державна наукова установа “Інститут модернізації змісту освіти”.

Посади працівників психологічної служби вводяться в штатні розклади навчальних закладів відповідно до нормативів чисельності працівників і в межах коштыв, передбачених кошторисом витрат. Посади обіймають працівники з вищою освітою за відповідною спеціальністю.

До обов’язків практичного психолога відноситься психологічне забезпечення освітнього процесу, психологічний супровід претендентів освіти, діагностика та аналіз динаміки психічного розвитку. Також передбачається консультативна допомога, реалізація розвиваючих і профілактичних коректувальних програм, робота з потерпілими від насильства дітьми і т.п.

Соціальний педагог здійснює соціально-педагогічний супровід учнів, просвітницьку і профілактичну роботу з питань запобігання і протидії домашньому насильству, злочинності, алкоголізму, наркоманії і т. д.

Також соціальний педагог надає допомогу дітям і сім’ям, які знаходяться в складних життєвих обставинах, у тому числі потерпілим від насильства і військових конфліктів.

Тривалість робочого тижня і графік роботи практичного психолога і соціального педагога визначаються чинним законодавством з урахуванням типу навчального закладу і змісту роботи. Вони можуть здійснювати діяльність як в навчальному закладі, так і за його межами (підготовка до заходів, оформлення робочої документації, планування, звітність, робота в громадських організаціях і так далі).

Джерело: ligazakon.net

Видання для кадровиків Журнали реєстрації