...
Реєструйся

Визначено процедуру відшкодування одного з видів державної допомоги


Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку повернення незаконної державної допомоги, недопустимої для конкуренції» від 04.07.2017 № 468 набула чинності 02.08.2017 р.

Зокрема, Порядок повернення незаконної державної допомоги, недопустимої для конкуренції (Порядок), регулює питання виконання рішень Антимонопольного комітету (уповноважений орган) про повернення незаконної державної допомоги відповідно до частини другої статті 14 Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» від 01.07.2014 № 1555-VII ( Закон № 1555).

Повернення незаконної державної допомоги здійснюється з метою усунення спотворення конкуренції, яке було спричинено конкурентною перевагою, отриманою внаслідок незаконно наданої державної допомоги, та відновлення стану отримувачів на ринку, який існував до отримання незаконної державної допомоги. Підставою для повернення незаконної державної допомоги є рішення уповноваженого органу, прийняте відповідно до пункту 5 частини сьомої статті 11 і статті 14 Закону № 1555, надіслане надавачам та отримувачам незаконної державної допомоги.

З метою своєчасної ідентифікації отримувачів незаконної державної допомоги уповноважений орган може за власною ініціативою та/або за заявою надавачів державної допомоги здійснити запит такої інформації до відповідних державних органів. Рішення уповноваженого органу є обов’язковим для виконання надавачами та отримувачами такої допомоги.

Невиконання надавачами та/або отримувачами незаконної державної допомоги рішення Уповноваженого органу в установлений строк є підставою для відмови у прийнятті рішення про допустимість для конкуренції нової державної допомоги та/або тимчасове припинення надання чинної державної допомоги до моменту повернення незаконної державної допомоги у повному обсязі.

Надавачі не несуть відповідальності за невиконання отримувачами незаконної державної допомоги рішення Уповноваженого органу у разі надання належних доказів вжиття ними заходів, спрямованих на повернення незаконної державної допомоги отримувачами, у повному обсязі.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації