...
Реєструйся

Як нараховувати лікарняні суміснику


Вінницьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності надає роз’яснення на своєму веб-сайті щодо оплати листків непрацездатності сумісникам.

У разі коли на момент настання страхового випадку застрахована особа працює за сумісництвом, обчислення середньої заробітної плати здійснюється страхувальниками окремо за основним місцем роботи й за сумісництвом. Розрахунковий період у такому разі визначається за кожним місцем роботи окремо. При цьому норми Порядку № 1266 не містять уточнень у частині внутрішнього чи зовнішнього сумісництва.

Страхові виплати суміснику й оплата перших 5-ти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця здійснюються на підставі відповідно оформленої копії листка непрацездатності, виданого в установленому порядку, а також довідки про середню заробітну плату за основним місцем роботи. Якщо особа працює на декількох роботах за сумісництвом, додатково додаються довідки про середню заробітну плату за місцями роботи за сумісництвом.

Джерело: www.interbuh.com.ua