...
Реєструйся

Як називатиметься посада фельдшера з прийняття та передання викликів?


На підставі змін до Класифікатора професій з 1 березня 2015 року змінено назви посад «лікар станції (відділення) швидкої та невідкладної медичної допомоги» і «фельдшер станції (відділення) швидкої та невідкладної медичної допомоги» на «лікар з медицини невідкладних станів» і «фельдшер з медицини невідкладних станів». Відтак штатний розпис треба привести у відповідність із цими змінами. Але на станції екстреної (швидкої) медичної допомоги працюють не лише лікарі та фельдшери виїзних бригад. Як називатиметься посада фельдшера з прийому та передання викликів?

Справді, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України наказом «Про затвердження зміни до Національного класифікатора України ДК 003:2010» від 18 листопада 2014 року № 1361 затвердило зміни до Класифікатора професій, затвердженого наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28 липня 2010 року № 327 (далі — КП). Зокрема, посади «лікар станції (відділення) швидкої та невідкладної медичної допомоги» (код КП 2221.2) і «фельдшер станції (відділення) швидкої та невідкладної медичної допомоги» було замінено відповідно на «лікар з медицини невідкладних станів» (код КП 2221.2) і «фельдшер з медицини невідкладних станів» (код КП 3221). Згідно із зазначеним наказом зміни набули чинності з 1 березня 2015 року.

Водночас слід урахувати, що у сфері охорони здоров’я назви посад зазначаються відповідно до Випуску 78 Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29 березня 2002 року № 117 (далі — Випуск 78 ДКХП). Останні зміни до Випуску 78 ДКХП унесено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 23 грудня 2013 року № 1124 (далі — Наказ № 1124). Зокрема, назву посади «лікар станції (відділення) швидкої та невідкладної медичної допомоги» змінено на назву «лікар з медицини невідкладних станів».

Раніше, до внесених змін, була назва посади «фельдшер», а з 1 березня 2015 року відповідно до внесених Наказом № 1124 змін, Випуск 78 ДКХП доповнено посадою «фельдшер з медицини невідкладних станів».

У КП назви посади «фельдшер з прийому та передання викликів» нема, але є назва «фельдшер» (код КП 3221). Проте назву посади можна доповнити відповідно до Примітки 2 Додатка В (обов’язкового) КП словами «з прийому та передання викликів» зі збереженням коду назви посади «фельдшер».

Ще більше цікавих запитань і відповідей  — в березневому випуску «Довідник Кадровика».