...
Реєструйся

Як не помилитися при визначенні розрахункового періоду для обчислення відпускних


Відповідно до п. 2 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100, обчислення середньої заробітної плати для оплати часу відпусток або виплати компенсації за невикористані відпустки провадиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки або виплаті компенсації за невикористані відпустки.

Працівникові, який пропрацював на підприємстві, в установі, організації менше року, середня заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за фактичний час роботи, тобто з першого числа місяця після оформлення на роботу до першого числа місяця, у якому надається відпустка або виплачується компенсація за невикористану відпустку.

Таким чином, розрахунковий період для обчислення середньої заробітної плати за час відпусток залежить не від місяця видання наказу і кількості цих наказів, а від того, у якому саме календарному місяці згідно з наказом працівникові надається відпустка.

Наприклад, якщо в наказі від 28.07.2017 р. зазначено, що працівнику надається щорічна відпустка з 07.08.2017 р., то розрахунковий період для обчислення середньої заробітної плати за час відпустки буде по липень 2017 р. включно.

Джерело: www.visnuk.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації