...
Реєструйся

Як подавати форму № 1-ПВ, якщо є заборгованість з виплати зарплати


Якщо підприємство має заборгованість із виплати заробітної плати, необхідно перевірити чи обране воно до перевірки з питань стану виплати заробітної плати, йдеться у листі № 12-13/240 від 2 квітня 2014 року Головного управління статистики у Львівській області.

У випадку, якщо підприємство обране до перевірки «Стан виплати заробітної плати», необхідно надавати до органів державної статистики за місцем діяльності звіт за формою № 1-ПВ (місячна) «Звіт з праці» із заповненим II розділом. Поточна заборгованість до даних звіту не включається.

Респондент, що повідомив про наявність заборгованості в будь-якому звітному періоді упродовж 2014 року, повинен і надалі щомісяця надавати звіт до моменту повного погашення боргу. Якщо підприємство повністю розрахувалося з працівниками із заробітної плати у звітному періоді, воно надає «нульовий звіт», що підтверджує відсутність боргу.

Підприємства-банкрути включаються до зазначеного статистичного спостереження з моменту винесення постанови суду про порушення справи про банкрутство. Тому всі такі підприємства в обов’язковому порядку у разі наявності простроченої заборгованості із виплати заробітної плати повинні звітувати до Головного управління статистики за місцем знаходження.