...
Реєструйся

Яких дій з охорони праці слід дотримуватися під час несприятливих погодних умов? — роз’яснення від Держпраці


Держпраці у Черкаській області повідомляє, що за даними Українського гідрометеорологічного центру 26-27 листопада очікуються складні погодні умови: в Україні, окрім південної частини, мокрий сніг та дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, на Прикарпатті, у центральних та Харківській областях сильні опади; 27 листопада у південних, Дніпропетровській областях та Приазов’ї пориви вітру 15-20 м/с, вночі місцями сильний дощ.

За таких погодних умов підвищується ризик виникнення нещасних випадків при дорожньо-транспортних пригодах та травмування працівників під час пересування, основними причинами якого є падіння через незадовільний стан тротуарів (неприбраний сніг, ожеледиця, вибоїни, ями), падіння з даху снігу.

Враховуючи зазначене та з метою запобігання виробничого травматизму Держпраці вважаєм за необхідне поінформувати піднаглядні суб’єкти господарювання щодо необхідності вжиття відповідних заходів для організації безпечного виконання робіт в умовах ускладненої погодної ситуації.

Держпраці закликає керівників підприємств, установ, організацій приділити особливу увагу:

  • організації та проведенню заходів щодо утримання в належному стані територій, будівель та споруд, інженерних мереж відповідно до діючих стандартів, норм і правил з охорони праці;
  • організації роботи з прибирання снігово-льодяних утворень з дахів будівель та споруд;
  • забезпеченню необхідним для прибирання снігу і льоду ручним інвентарем у справному стані та достатнім запасом матеріалів для посипання (пісок, шлак).

Держпраці наголошує на необхідності організувати проведення з працівниками підприємств позапланових інструктажів з охорони праці щодо вимог безпеки та особистої обережності під час руху на території підприємств та виконання робіт в умовах ускладненої погодної ситуації.

Дотримання вимог охорони праці та безпечної організації виконання робіт є запорукою запобігання нещасних випадків на підприємствах, в установах, організаціях у зимовий період.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...