...
Реєструйся

Єдиний спосіб збільшувати пенсії – забезпечити зростання заробітних плат


Про це заявив заступник Міністра соціальної політики України Микола Шамбір в інтерв’ю виданню «Реаліст».

За його словами, створення штучних коефіцієнтів для підвищення розміру пенсій не лише не вирішує проблеми, але й вносить дисбаланс у пенсійну систему та створює різні умови для пенсіонерів.

«Якщо людина отримує мінімальну зарплату, то за 35 років вона заробляє мінімальну пенсію, а якщо зарплата вище мінімальної, то й пенсія буде вищою. Зрозуміло, що це невеликі суми, але проблема полягає в іншому: в Україні найнижчі в Європі зарплати. Зважаючи на це виникає запитання, чи можемо ми забезпечити високі пенсії? Саме тому потрібно забезпечити умови для зростання заробітних плат»,- пояснив Микола Шамбір.

Разом з тим, урядовець зазначив, що Мінсоцполітики готує механізм збільшення ролі страхового стажу в процесі призначення пенсій, яке вплине на тих пенсіонерів, які мають значний розмір страхового стажу, проте, через невеликі зарплати отримують пенсію на рівні мінімальної.

Джерело: www.msp.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Особа, якій не вистачає до страхового стажу декількох місяців, може його «докупити»
Особа, якій не вистачає до страхового стажу декількох місяців, може укласти договір про добровільну участь, яким передбачена одноразова сплата єдиного ...