...
Реєструйся

З 2018 року для роботодавців, у яких працюють особи з інвалідністю, передбачено окремий розділ у звітності з ЄСВ


Головне управління ДФС у Житомирській області інформує, що Законом України від 03 жовтня 2017 року №2148 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» внесено зміни до Закону України №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – ЗУ №2464), які набули чинності з 1 січня 2018 року.

Так, розд.VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №2464 передбачено, що у Законі України про Державний бюджет України на відповідний рік затверджуються видатки на покриття Пенсійному фонду України недоотриманої суми коштів від застосування розміру єдиного внеску, передбаченого ч.13 і ч.14 ст.8 Закону №2464.

При цьому, для визначення недоотриманої Пенсійним фондом України суми коштів платник єдиного внеску розраховує та відображає у звітності суму єдиного внеску у розмірах, передбачених ч.5, ч.13 та ч.14 ст.8 Закону №2464, не змінюючи суми сплати єдиного внеску. Розрахунок недоотриманих Пенсійним фондом України сум здійснюється у порядку, встановленому Пенсійним фондом України за погодженням з ДФС України.

Отже, з метою визначення недоотриманої Пенсійним фондом України суми коштів, для роботодавців, у яких працюють особи з інвалідністю та, які нараховують ЄСВ на заробітну плату за ставками 8,41 відс., 5,3 відс., 5,5 відс, передбачено окремий розділ у звітності з ЄСВ. У цьому розділі роботодавцю необхідно відображати нарахування ЄСВ розраховані за ставкою 22 відсотка. 

Звертаємо увагу, що обов’язок щодо відображення таких сум у Звіті з ЄСВ настане у платника після приведення Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого ЄСВ, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435 «Про затвердження Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», у відповідність до Закону №2462.

Джерело: zt.sfs.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...