...
Реєструйся

За недотримання гарантій в оплаті праці у святкові дні та нічний час підприємство оштрафовано на 265 тис. грн


Як повідомляє Управління Держпраці у Житомирській області, під час інспекційного відвідування одного з підприємств виявлено порушення щодо недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці відносно 8 працівників товариства.

Зокрема зарплата працівникам підприємства у 2017 році не виплачувалася в подвійному розмірі — за роботу у святкові та неробочі дні, та в підвищеному на 20% розмірі — за роботу в нічний час.

За таке порушення передбачено штраф у десятикратному розмірі мінімальної зарплати за кожного працівника, щодо якого воно скоєно.

Слід зазначити: завдяки інспекторам праці товариство здійснило відповідні виплати працівникам іще під час перевірки. Утім згідно з Порядком № 295 штраф за недодержання мінімальних гарантій в оплаті праці застосовується одночасно з унесенням припису незалежно від факту усунення виявлених порушень під час інспекційного відвідування чи невиїзного інспектування.

Тож, уповноваженими особами Управління Держпраці у Житомирській області накладено штраф у сумі 256 тис. грн.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...