...
Реєструйся

ЗА ЯКИМ КОДОМ НАЦІОНАЛЬНОГО КЛАСИФІКАТОРА УКРАЇНИ «КЛАСИФІКАТОРА ПРОФЕСІЙ» ВИЗНАЧЕНА ПОСАДА ГОЛОВА ОТГ?


Відносини, що виникають у процесі добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст, а також добровільного приєднання до об’єднаних територіальних громад врегульовані Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.2015 № 157-VIII.

Сільський, селищний або міський голова об’єднаної територіальної громади є головною посадовою особою об’єднаної територіальної громади та відноситься до категорії посадових осіб місцевого самоврядування.

У Національному класифікаторі України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затвердженому наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 року № 327 за кодом 1143.5 визначена професійна назва роботи «Голова органу місцевого самоврядування (міський, сільський і т. ін.)». Класифікатор професій доповнено цією назвою відповідно до наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 16.08.2012 № 923.

У розділі 1 «Сфера застосування Класифікатора професій» визначено, що цей класифікатор призначений для застосування центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, об’єднаннями соціальних партнерів усіх рівнів, іншими громадськими організаціями, всіма суб’єктами господарювання під час запису про роботу у трудові книжки працівників. Професійні назви робіт, які наведені у цьому класифікаторі, рекомендовано застосовувати під час утворення нових назв професій та посад у зв’язку з розвитком нових видів економічної діяльності та технологій.

Джерело: mk.dsp.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації