...
Реєструйся

Законодавство у сфері посередництва з працевлаштування за кордоном пропонують удосконалити


На сайті Мінсоцполітики оприлюднений проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ліцензування господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном

Документом пропонується врегулювати питання державного контролю за дотриманням суб’єктами господарювання, що провадять господарську діяльність з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, вимог чинного законодавства та відповідальності за порушення законодавства про зайнятість населення.

Зокрема, пропонується встановити наступну відповідальність за адміністративні правопорушення, пов’язані з посередницькою діяльністю з працевлаштування:

1. Здійснення посередницької діяльності з працевлаштування за кордоном без отримання відповідної ліцензії тягне за собою накладення штрафу на посадову особу в розмірі від 1700 до 3400 грн.

2. Порушення вимог законодавства у сфері ліцензування тягне за собою накладення штрафу на посадову особу в розмірі від 850 до 3400 грн.

3. Ненадання, несвоєчасне надання або надання недостовірної інформації про працевлаштованих осіб тягне за собою накладення штрафу на посадову особу в розмірі від 340 до 3400 грн.

4. Невиконання розпорядження про усунення порушень тягне за собою накладення штрафу на посадову особу в розмірі від 850 до 3400 грн.

Зауваження та пропозиції до документу Мінсоцполітики приймає протягом одного місяця з дня його оприлюднення.

За матеріалами ЛІГА:ЗАКОН