...
Реєструйся

Заплановано запуск сервісу дистанційного отримання довідок про пенсії та зарплати


Пенсійний фонд України планує у травні запустити сервіс дистанційного отримання довідок про розмір пенсії та заробітної плати, а до кінця року – сервіси захищеної комунікації з громадянами через sms-повідомлення, мобільні месенджери та контакт-центр Фонду. Про це заявив голова правління ПФУ Олексій Зарудний, повідомляє Укрінформ.

“У найближчий місяць буде запущено сервіс дистанційного отримання довідок про розмір пенсій та розмір заробітної плати, про сплачені внески (до Пенсійного фонду – ред.). Минулого року впроваджено технологію електронного пенсійного посвідчення. Цього року стартують сервіси захищеної комунікації з громадянами через sms-повідомлення, мобільні месенджери та контакт-центр Пенсійного фонду”, – сказав Зарудний.

Він додав, що важливим завданням є також завершення процесу створення електронних пенсійних справ, яких сьогодні вже налічується 5,4 млн.

Зарудний акцентував, що ядром цих новацій став модернізований Реєстр застрахованих осіб, який адмініструється Пенсійним фондом. У цьому реєстрі наразі на кожну працюючу людину і на кожного пенсіонера заведено індивідуальну облікову картку, в якій відображена абсолютно вся інформація про заробітки людини, з яких сплачено страхові внески, а відтак про її страховий стаж, розміри пенсії та інші страхові виплати.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Чи повинен роботодавець вести військовий облік жінок на підприємстві
У сьогоднішніх реаліях, що зумовлені тривалою боротьбою України проти збройної агресії рф, питання ведення військового обліку жінок на підприємствах набуло ...
Авторизація та підписання електронних документів за допомогою Дія.Підпис
Доступ до приватної частини Електронного кабінету (особистий кабінет), яка є індивідуальною персоніфікованою вебсторінкою користувача, надається після проходження користувачем електронної ідентифікації ...