...
Реєструйся

Запровадження посвідчення застрахованої особи планується відкласти до 2015 року


Комітет з питань соціальної політики та праці рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект № 3266 щодо внесення зміни до п. 1 розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Законопроектом пропонується перенести з 1 січня 2014 року на 1 січня 2015 року термін набрання чинності положеннями Закону щодо впровадження посвідчення застрахованої особи в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Під час обговорення члени Комітету зазначали, що перенесення впровадження посвідчення застрахованої особи з 1 січня 2014 року на 1 січня 2015 року є доцільним, оскільки дефіцит коштів соціального страхування, зокрема, пенсійного, вимагає ретельного економічного обґрунтування стосовно реальних строків запровадження посвідчень застрахованих осіб або можливостей його поетапного запровадження за окремими віковими групами, або за наявними свідоцтвами соціального страхування.

Народні депутати підтримали законопроект, прийняття якого дасть можливість врегулювати питання щодо впровадженням спеціального документу у вигляді електронної смарт-картки з візуальними персоніфікованими ознаками, який забезпечує документування, збереження і використання індивідуальної інформації про набуті застрахованою особою права у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування.

За інформацією ВР