...
Реєструйся

Затверджено порядок і умови застосування стимулюючих виплат державним службовцям ГПУ


Наказом Генеральної прокуратури України від 25.09.2017 № 271 (ГПУ) затверджено Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям ГПУ (Положення).

Відповідно до Положення стимулюючі виплати державним службовцям здійснюються щомісячно пропорційно до відпрацьованого часу в межах бюджетних призначень на оплату праці.

До додаткових стимулюючих виплат державним службовцям належать надбавки до посадового окладу: за інтенсивність праці; за виконання особливо важливої роботи.

Надбавка за інтенсивність праці встановлюється державним службовцям з урахуванням таких критеріїв:

1) якість і складність підготовлених документів;

2) терміновість виконання завдань, опрацювання та підготовки документів;

3) ініціативність у роботі.

Надбавка за виконання особливо важливої роботи встановлюється державним службовцям з урахуванням таких критеріїв:

1) виконання завдань та функцій щодо реалізації пріоритетних напрямів державної політики, участь у розробленні проектів нормативно-правових актів, проведення експертизи таких актів;

2) виконання роботи, що потребує від працівника особливої організаційно-виконавчої компетентності та відповідальності, результатом якої є підвищення ефективності роботи структурного підрозділу.

Надбавки встановлюються та виплачуються на підставі наказів ГПУ.

Пропозиції про встановлення надбавок державним службовцям, їх перегляд подаються Генеральному прокурору його заступниками відповідно до розподілу обов’язків.

У пропозиціях про збільшення розміру надбавки державному службовцю наводяться відомості щодо виконання ним службових обов’язків, особливо важливих та складних завдань і доручень керівництва, виявленої ініціативності в роботі.

У разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи надбавки скасовуються або їх розмір зменшується відповідно до наказів ГПУ.

При переведенні державних службовців на інші посади встановлені їм раніше надбавки можуть зберігатися на підставі мотивованого рапорту керівника структурного підрозділу із зазначенням про це у відповідному наказі.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації