...
Реєструйся

Затверджено порядок одноразової допомоги посадовцям Міндоходів в разі ушкоджень чи загибелі на службі


Уряд постановою № 973 від 25 грудня 2013 року затвердив Порядок прийняття комісією органу доходів і зборів рішення про виплату одноразової допомоги посадовій особі під час виконання службових обов’язків у разі заподіяння тілесних ушкоджень або загибелі.

Порядок визначає механізм прийняття комісією органу доходів і зборів рішення про виплату за рахунок коштів державного бюджету одноразової допомоги посадовій особі органу доходів і зборів, якій заподіяно тілесні ушкодження під час виконання нею службових обов’язків, або сім’ї посадової особи такого органу, яка загинула у зв’язку з виконанням нею службових обов’язків, а за її відсутності ― особам, які перебували на утриманні особи, яка загинула. Члени сім’ї та особи, які перебували на утриманні, визначаються відповідно до Сімейного кодексу України.

Для прийняття комісією рішення особа подає органу доходів і зборів за місцем своєї роботи письмову заяву про виплату одноразової допомоги за формою, встановленою Міндоходів, разом з копією обвинувального вироку суду, який набрав законної сили, або постанови слідчих органів чи прокурора про закриття кримінального провадження за нереабілітуючими підставами. В разі смерті особи відповідну заяву подають члени сім’ї.

За результатами розгляду документів комісія приймає рішення про виплату одноразової допомоги чи відмову в її виплаті. Строк розгляду документів та прийняття рішення комісією не повинен перевищувати 30 календарних днів з дня надходження всіх необхідних документів.

У разі прийняття рішення про відмову у виплаті одноразової допомоги орган доходів і зборів у двотижневий строк з дня його прийняття надсилає заявникові письмове повідомлення із зазначенням причин відмови. Рішення про відмову у виплаті одноразової допомоги може бути оскаржене в судовому порядку.

Заявник може пред’явити органу доходів і зборів вимоги щодо виплати одноразової допомоги протягом трьох років з дня настання події, що дає право на її отримання.

Урядовий портал