...
Реєструйся

Затверджено Порядок штрафування за порушення законодавства про зайнятість населення


Відповідно до ч. 9 ст. 53 Закону України «Про зайнятість населення» Кабінет Міністрів України Постановою від 17 липня 2013 року № 509 Порядок накладення штрафів за порушення законодавства про зайнятість населення

Штрафи накладаються Головою Держпраці, його заступниками, начальниками управлінь і відділів Держпраці та їх заступниками (з питань, що належать до їх компетенції), начальниками територіальних органів Держпраці та їх заступниками.

У разі виявлення під час перевірки суб’єкта господарювання або роботодавця ознак порушення законодавства про зайнятість населення посадова особа Держпраці чи її територіального органу складає акт, а уповноважена посадова особа не пізніше ніж через 10 днів з дня його складення приймає рішення про розгляд справи про накладення штрафу.

Справа розглядається у п’ятнадцятиденний строк з дня прийняття рішення про її розгляд за участю представника суб’єкта господарювання або роботодавця, щодо якого її порушено. При цьому справу може бути розглянуто без участі такого представника у разі, коли його поінформовано відповідно до пункту 6 цього Порядку і від нього не надійшло обґрунтоване клопотання про відкладення її розгляду.

Штраф сплачується протягом одного місяця з дня прийняття постанови про його накладення, про що суб’єкт господарювання або роботодавець повідомляють Держпраці чи її територіальний орган.

Постанова про накладення штрафу може бути оскаржена у судовому порядку.

Несплачені у добровільному порядку штрафи стягуються у судовому порядку.