...
Реєструйся

Затверджено Правила охорони праці для працівників, зайнятих на цукровому виробництві


Наказом Міністерства соціальної політики України від 5 жовтня 2018 року № 1467 затверджено Правила охорони праці для працівників, зайнятих на цукровому виробництві (далі — Правила). Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування (поки чинності не набув).

Правила будуть поширюватися на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правової форми, які здійснюють діяльність, пов’язану з виробництвом цукру та використовують найману працю.

Правилами будуть встановлені вимоги до безпечного виконання робіт для роботодавців та працівників під час виробництва цукру.

Відповідно до Правил територія підприємства має утримуватися в чистоті та безпечному стані. У зимовий період її очищують від снігу та льоду і притрушують протиковзаючою сумішшю, а у сухий період — мають проводитися протипилові заходи. Роботодавець зобов’язаний:

  • вести журнал реєстрації нарядів-допусків на проведення робіт з підвищеною небезпекою;
  • скласти і затвердити переліки робіт, що виконуються на підприємстві за нарядами-допусками;
  • на виконання робіт з підвищеною небезпекою оформлювати та видавати наряд-допуск;
  • забезпечити пріоритет життя і здоров’я працівників шляхом додержання вимог законодавства щодо створення належних, безпечних і здорових умов праці;
  • забезпечити виконання необхідних профілактичних заходів;
  • одержати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Куріння тютюнових виробів та приймання їжі у виробничих приміщеннях і на території суб’єкта господарювання буде дозволено тільки у спеціально відведених для цього місцях. Спеціально визначені та обладнані для куріння місця повинні бути позначені знаком або написом, мати урну або попільницю з негорючих матеріалів.

Правила техніки безпеки і виробничої санітарії в цукровій промисловості, затверджені постановою Президії ЦК Профспілки робітників харчової промисловості від 30 квітня 1972 року (протокол № 4) та Міністерством харчової промисловості СРСР 19 вересня 1972 року, вважатимуться такими, що не застосовуватимуться на території України.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...
Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...