...
Реєструйся

Затверджено розмір надбавок до пенсій за заслуги перед Україною


Міністерство соціальної політики затвердило схеми визначення розмірів надбавок до пенсії, на яку має право особа згідно із законом, залежно від заслуг перед Україною. Надбавки затверджені Наказом відомства від 27 грудня 2017 року № 2054.

Надбавки будуть нараховуватися відповідно до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною».

Згідно з документом, Герої України; особи, нагороджені орденом Героїв Небесної Сотні; 
Герої Радянського Союзу; Герої Соціалістичної Праці та матері, які народили 10 і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку отримують 40% надбавки.

Особи, нагороджені орденом Леніна; орденом Слави трьох ступенів; орденом Трудової Слави трьох ступенів та матері, які народили 9 дітей та виховали їх до шестирічного віку, – 39%.

Надбавку у розмірі 38% матимуть особи, нагороджені чотирма і більше орденами України та колишнього Союзу РСР та матері, які народили 8 дітей та виховали їх до шестирічного віку; 37% – особи, нагороджені чотирма і більше медалями “За відвагу” і матері, які народили 7 дітей та виховали їх до шестирічного віку, а 36% – повні кавалери ордена “За службу Родине в Вооруженных Силах СССР”; особи, відзначені почесним званням України, колишніх Союзу РСР та Української РСР “народний” і матері, які народили 6 дітей та виховали їх до шестирічного віку.

Окрім того, для матерів, які народили 5 дітей та виховали їх до шестирічного віку, розмір надбавки становитиме 35%.

Також для осіб, відзначених почесним званням України, колишніх Союзу РСР та Української РСР “заслужений” і особи, нагороджених трьома орденами України або колишнього Союзу РСР розмір надбавки сягатиме 25% і для осіб, нагороджених двома орденами України або колишнього Союзу РСР – 24%.

Особи, відзначені державними преміями України, колишніх Союзу РСР та Української РСР;

особи, нагороджені орденом України або колишнього Союзу РСР; особи, яким до 01 січня 1992 року було встановлено персональні пенсії союзного значення отримають 23%, а депутати чотирьох і більше скликань: Верховної Ради Автономної Республіки Крим;

обласних, Київської та Севастопольської міських рад; особи, яким до 01 січня 1992 року було встановлено персональні пенсії республіканського значення – 22%.

Депутати чотирьох і більше скликань міських рад міст обласного значення в Україні та в колишній Українській РСР матимуть 21% надбавку, депутати чотирьох і більше скликань районних, районних у містах рад міст обласного значення в Україні та в колишній Українській РСР; особи, нагороджені Почесною грамотою Президії Верховної Ради Української РСР або Грамотою Президії Верховної Ради Української РСР – 20%.

Додамо, якщо у разі смерті матері, яка має право на надбавку до пенсії, або позбавлення її батьківських прав дітей до шестирічного віку виховував батько, право на пенсію за особливі заслуги надається батьку. При цьому враховується виховання дітей, усиновлених в установленому порядку.

Зазначимо, якщо внаслідок прийняття цього наказу розмір надбавки залежно від заслуг перед Україною зменшується, надбавка виплачується в раніше установленому розмірі.

Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування та застосовується з 11 жовтня 2017 року.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...