...
Реєструйся

Затверджено Типові правила внутрішнього службового розпорядку в держоргані


Нацдержслужби наказом від 03.03.2016 р. № 50 затвердила Типові правила внутрішнього службового розпорядку.

Типові правила визначають загальні положення щодо організації внутрішнього службового розпорядку органу державної влади, іншого державного органу, його апарату, режим роботи, умови перебування державного службовця в органі державної влади та забезпечення раціонального використання його робочого часу.

Встановлено, що тривалість робочого часу державного службовця становить 40 годин на тиждень. Як правило, встановлюється п’ятиденний робочий тиждень з тривалістю роботи по днях: понеділок, вівторок, середа, четвер – по 8 годин 15 хвилин, п’ятниця – 7 годин; вихідні дні – субота і неділя.

Для виконання невідкладних завдань державний службовець може залучатися до роботи понад встановлену тривалість робочого дня за наказом (розпорядженням) керівника державної служби, про який повідомляється виборний орган первинної профспілкової організації (при наявності), в тому числі у вихідні, неробочі дні, а також у нічний час з компенсацією за роботу відповідно до законодавства.

Тривалість роботи понад встановлену тривалість робочого дня, а також у вихідні та неробочі дні, у нічний час для кожного державного службовця не повинна перевищувати 4 години протягом двох днів поспіль і 120 годин на рік.

Недотримання вимог правил внутрішнього службового розпорядку є підставою для притягнення державного службовця до відповідальності в порядку, передбаченому чинним законодавством.