...
Реєструйся

Журнал обліку вогнегасників


Журнал реєстрації вогнегасників призначений для обліку наявних засобів пожежогасіння і контролю за їх технічним обслуговуванням. У журналі повинні міститися всі відомості про вогнегасник, здійснені перевірки, обслуговування та перезарядку.

Наявність вогнегасників обов’язкова для підприємств, установ, організацій будь-якої форми власності.

Використання конкретного типу вогнегасників, а також їх кількість визначаються особливостями приміщення і розміщенням товарно-матеріальних цінностей. Тому ведення журналу обліку вогнегасників на об’єкті вимагає не лише законодавство, а й здоровий глузд кожного власника підприємства.

Основним обов’язком кожного роботодавця є дотримання безпечних умов праці, у тому числі пожежної безпеки. Це забезпечується не тільки придбанням та обліком засобів пожежогасіння, зокрема вогнегасників, а й певними вимогами щодо їх місць розташування та проведення періодичних оглядів задля встановлення належного стану вогнегасників, проведення технічного обслуговування й усунення недоліків.

З цією метою оформлюється журнал обліку вогнегасників, що є одним із основних документів, які перевіряються інспектором пожежної безпеки. Законодавство регламентує декілька видів перевірок, результати яких вносяться до журналу обліку.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації