...
Реєструйся

Змінено технічний опис бланків документів, що засвідчують належну кваліфікацію моряків


З 11 грудня набув чинності наказ Міністерства інфраструктури України Про внесення змін до наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 26 листопада 2004 року № 1046 від 1 листопада 2018 року № 510.

До бланків документів, що засвідчують належну кваліфікацію моряків для займання посади на судні, належать дипломи осіб командного складу та свідоцтва фахівця, які виготовляються в одному форматі за єдиним дизайном, а також підтвердження цих документів, які виготовляються за іншим єдиним дизайном.

Бланки є надрукованими в п’ять фарб з лицьового та зворотного боків аркушами паперу із закругленими кутами форматом 105 х 148 +/- 0,1 мм, які після внесення даних про особу власника документа запресовуються в плівку для ламінування (раніше в термопланшет).

Для захисту документів моряків, що засвідчують кваліфікацію моряків, використовується захисна плівка для ламінування, у яку бланк після внесення даних про особу власника документа запресовується термоламінатором за температури не менше ніж 150 °C.

Плівка для ламінування забезпечує:

  • високі експлуатаційні якості документа (запобігання руйнівній дії перепадів кліматичних умов) і таким чином збереження елементів захисту на весь строк дії бланків;
  • створення єдиної монолітної структури з полімерної плівки, клею та верхньої частини паперу, що унеможливлює заміну інформації. За спроби відділення плівки від паперу відбувається руйнування документа;
  • надійність захисту документа завдяки комплексному застосуванню плівки для ламінування, захисних графічних елементів у дизайні бланків, захисних технологій та матеріалів.

За конструкцією плівка для ламінування має вигляд однозгинного зошита із закругленими кутами, скріпленого по одній із коротких сторін.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації