...
Реєструйся

Зміни щодо призначення на посади державної служби на період дії карантину


Кабінет Міністрів України прийняв зміни до постанови «Деякі питання призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 22 квітня 2020 року № 290.

За словами Олега Немчінов (Міністр КМУ), прийняті зміни дозволять:

— привести постанову у відповідність до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», прийнятого Верховною Радою України 13 травня 2020 року № 591-IX.

— привести сферу поширення Постанови у відповідність до Закону України «Про державну службу» (ч. 2 ст. 3);

Відповідно до змін державні органи мають:

— утриматися від переведення держслужбовців, призначених на державну службу шляхом укладання контракту, не тільки на період дії карантину, але й після відміни карантину;

— встановити граничний строк перебування особи на посаді державної служби, призначення на яку відбулося шляхом укладення контракту, не більше двох місяців після відміни карантину;

— забезпечити внесення змін до контрактів про проходження державної служби на період дії карантину щодо обмеження строків їх дії до двох місяців.

 

Постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 290» буде опубліковано на урядовому порталі kmu.gov.ua найближчим часом.