...
Реєструйся

Змінити місце реєстрації можна буде через стосунок «Дія»


Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації розповів про нові послуги, які запрацювали цього місяця в Дії. Спрощена генерація Дія.Підпису, сповіщення про кредити та суди — вже доступні для всіх українців. А також у лютому на Diia Summit команда Мінцифри презентує десятки нових зручних онлайн-послуг на порталі та в застосунку Дія.

«Зараз ми фіналізуємо тестування зміни місця реєстрації. Це найпопулярніша послуга серед українців. Ми намагалися побороти цього монстра майже два роки. Нарешті скоро можна буде змінити місце реєстрації і через застосунок, і через портал у декілька кліків», — зазначив Михайло Федоров.

Також міністр розповів про важливу послугу для безпеки українців, яка з’явилася на початку року в застосунку Дія — сповіщення про зміну та перевірку кредитної історії. Функція працює за замовчуванням для кожного користувача, оновлювати застосунок не потрібно. Лише за перший тиждень роботи 410 тисяч українців отримали близько 800 тисяч таких сповіщень у Дії. Такі цифри підтверджують надзвичайну актуальність запуску функції.

«Наша філософія — захищати дані українців. Коли людина отримує кредит, обов’язковий крок — перевірка банком кредитної історії. Тепер ви отримаєте про це сповіщення в Дії. Таким чином, якщо шахраї зламали вашу сімкартку або вкрали телефон, і ви побачите сповіщення в Дії про перевірку вашої кредитної історії, то зможете зв’язатися з банками та заблокувати цю транзакцію», — сказав Михайло Федоров.

Крім того, очільник Мінцифри зазначив, що дані українців у безпеці, а нещодавня кібератака на держсайти не спричинила жодної шкоди для даних. Мінцифра відповідає за безпеку застосунку Дія та всіх продуктів екосистеми Дії. «Застосунок Дія працював і працює. Ми приділяємо багато уваги питанню безпеки. Дія не зберігає персональні дані. Спеціально побудована така інфраструктура, щоб інформація лише відображалася з відповідних реєстрів. Це надзвичайно складно атакувати, адже кожен з реєстрів надійно захищається».

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Матеріали до теми


Посередникам із працевлаштування за кордоном слід подбати про переліцензування до 14 квітня
Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення ...
Особливості оподаткування військовим збором разової нецільової матеріальної допомоги від роботодавця
Згідно з підпунктом 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), об’єктом оподаткування ...
Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика (добірка від «КАДРОВИК.UA»)
Перед кадровиками і бухгалтерами постає завдання правильно оформити всі належні документи на мобілізованого працівника та здійснити гарантовані нарахування. Редакція журналу «КАДРОВИК.UA» випустила ...