...
Реєструйся

Підвищення посадових окладів державним службовцям відповідальних за забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту та безпеки інформаційних технологій


Комп’ютер став невід’ємною складовою будь-якого офісу. Для забезпечення належної роботи комп’ютерної техніки, комп’ютерної мережі і програмного забезпечення  на підприємствах, в установах та організаціях залучають відповідного спеціаліста (системного адміністратора).

Проте, коли мова йде про збереження конфеденційних даних, то без фахівців, що володіють знаннями з кібербезпеки,  програмних та технічних методів захисту інформації не обійтись.

До управління Держпраці у Миколаївській області надійшло звернення у якому посадова особа зазначає, що відповідно до посадових обов’язків на неї покладено функцію забезпечення кіберзахисту. З цього приводу в органі, де він працює, видано відповідний наказ. У своєму звернені чоловік запитує: який спеціаліст вважається фахівцем з кібербезпеки, серед державних службовців? Чи має він право на підвищення посадового окладу на 20%, як це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 09.08.2017 №572.

За результатами розгляду, з урахуванням листа Міністерства соціальної політики України від 27.10.2017 №21052/0/2-17/28, роз’яснено таке.

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.08.2017 № 572 «Про внесення змін у примітки до схеми посадових окладів на посадах державної служби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції державних органів у 2017 році» доповнено примітки до схеми посадових окладів на посадах державної служби новим пунктом, що передбачає підвищення посадових окладів державних службовців, які виконують функції із забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту та безпеки інформаційних технологій, на 20 відсотків.

Виходячи зі змісту частини першої статті 8 Закону України «Про державну службу» державні службовці виконують обов’язки, в тому числі обов’язки щодо виконання функцій із забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту та безпеки інформаційних технологій, визначені в положеннях про структурні підрозділи державних органів та посадових інструкціях, затверджених керівниками державної служби в цих органах.

Отже, якщо працівники виконують функції із забезпечення кібербезпеки, кіберзахисту та безпеки інформаційних технологій, які визначені у положеннях про структурні підрозділи та посадових інструкціях, посадові оклади таких працівників підвищуються на 20 відсотків згідно з приміткою 6 до схеми.

Джерело: mk.dsp.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...