...
Реєструйся

Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці


Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності їхньої роботи.

 

Що вимагає профспілка працівників освіти

Заяву щодо зарплат освітян профспілка зробила зважаючи на збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 1 квітня до рівня 8000 грн. Через це у профспілці наполягають на прийнятті постанови про встановлення посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС (єдиної тарифної сітки) у розмірі 3600 грн. На сьогодні посадовий оклад педагогічного працівника найвищої кваліфікаційної категорії за 14 тарифним розрядом ЄТС становить 7732 грн і є нижчим на 268 грн від мінімальної зарплати.

Читайте також: Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування

За 14 тарифним розрядом оплачуються також:

  • висококваліфіковані викладачі;
  • інші педагоги закладів фахової передвищої та професійно-технічної освіти;
  • керівники шкіл, де навчається до 300 учнів;
  • директори переважної більшості ясел-садків.

Керівникам закладів позашкільної освіти посадові оклади передбачені на рівні 13 тарифного розряду, що на 747 гривень нижче мінімальної зарплати.

 

Керівникам закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти з кількістю учнів та студентів до 300 людей, посадовий оклад встановлюється 15 тарифним розрядом в розмірі 8243 грн.

Читайте також: Роботодавець переводить працівника на іншу роботу: як оплачувати його працю

Освітянська громадськість розраховує на якнайшвидше прийняття Урядом постанови про збільшення посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС до рівня 3600 гривень. Таке рішення вкрай необхідне з метою забезпечення диференціації заробітної плати працівників установ та закладів освіти і науки, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості, відповідальності їхньої роботи.

Джерело: ГОВОРИМО pro освіту

Передплата

Матеріали до теми


Комітет з питань організації державної влади рекомендує Раді прийняти за основу законопроєкт щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув проєкт Закону про внесення змін до Закону ...
Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...